Author Topic: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch  (Read 361 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dale s

Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« on: February 14, 2016, 02:43:03 PM »
Trying to use the CTL 1 switch on FC-300 for the feedbacker effect on VG-99.  Followed the instruction in the VG-99 manual.  The CTL switch activates as programmed but the effect stays on all the time.  Any suggestions?

Offline Elantric

Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #1 on: February 14, 2016, 02:56:04 PM »
To understand the logic for external CTL switches read this thread

http://www.vguitarforums.com/smf/index.php?topic=13238.0

Offline dale s

Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #2 on: February 14, 2016, 04:20:45 PM »
Thanks for the reply, I'm using the CTL 1 foot switch on the FC-300 controller. Does that make a difference? otherwise I'm not sure I follow how to use the link you sent.

Offline FreeTime

Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #3 on: February 14, 2016, 06:01:07 PM »
Set the control mode to Momentary from Latch

CTL1: Mode
<    LATCH> --> <MOMENTARY>

Page 20,25 and 43 of the FC-300 Manual

Offline dale s

Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #4 on: February 15, 2016, 10:39:54 AM »
Thanks for the suggestion.  Unfortunately that didn't work.  I'm really at a loss here.

Offline sixeight

Re: Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #5 on: February 15, 2016, 11:27:13 AM »
The FC300 should be in sysex mode.
The assign states on the VG99 should be ON and OFF.
And make sure you do not confuse FC300 CTL1 with the regular CTL1 (which is the button on the VG99)

Offline dale s

Re: Effect Doesn't Turn On/Off after Setting CTL 1 Switch
« Reply #6 on: February 15, 2016, 04:25:30 PM »
thanks all, got it sorted.