VGuitar Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1  (Read 715 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

admsustainiac

  • Site Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 289
  • Rating: 39
  • Offline Offline
  • Posts: 2802
Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« on: September 17, 2016, 01:18:30 PM »

Boss GT-1  - Boss Tone Studio for GT-1

Get it here:

http://bosstonecentral.com/about/


« Last Edit: September 17, 2016, 01:29:32 PM by admsustainiac »
Logged

admsustainiac

  • Site Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 289
  • Rating: 39
  • Offline Offline
  • Posts: 2802
Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #1 on: September 17, 2016, 01:50:27 PM »





















Logged

Elantric

  • Global Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 973
  • Rating: 397
  • Offline Offline
  • Posts: 25074
    • Elantric's Tips and Blog
Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #2 on: October 27, 2016, 10:34:41 AM »

BTS  for BOSS GT-1 patch Edit page in Boss Tone Studio


BTS  for BOSS GT-1 Control Assignments





Control target assignment options for Boss GT-1 "UP & "DOWN" foot pedals are:
* OFF
* OD SOLO (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle), SOLO Level (0-100)
* PREAMP SOLO(which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle), SOLO Level (0-100)
* FX1 (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* OD/DS (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* PREAMP (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* OD/DS (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* FX2 (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* DELAY (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* REVERB (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* PEDAL FX (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* TUNER (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
* BPM TAP
* DELAY TAP
* LEVEL +10
* LEVEL +20
* LEVEL -10
* LEVEL -20
* PATCH NUMBER +1
* PATCH NUMBER -1
* LED ON/OFF (which reveals SOURCE MODE (Momentary or Toggle)
« Last Edit: October 27, 2016, 10:37:34 AM by Elantric »
Logged

Elantric

  • Global Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 973
  • Rating: 397
  • Offline Offline
  • Posts: 25074
    • Elantric's Tips and Blog
Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #3 on: March 10, 2017, 11:04:28 AM »

BOSS TONE STUDIO  - BUG FIX  / MacOS 10.12 compatible
Quote
Support for macOS Sierra (10.12) was added.
Bug Fixes
The following bugs were fixed.
Unintended patch data sometimes being sent during a patch-selection operation was corrected.
Some keyboard operations failing to work properly was corrected.
Other modification to the behavior of the user interface were made.

BTS for GT-1 (WIN)
https://www.boss.info/global/support/by_product/gt-1/updates_drivers/e4aacf0a-edf3-4f59-8cb1-4ad918568767/

BTS for GT-1 (MacOS 10.12 compatible)
https://www.boss.info/global/support/by_product/gt-1/updates_drivers/229350db-f3df-4386-873d-e3c5339c5ba0/

jimgondo

Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #4 on: April 09, 2017, 11:35:48 PM »

On a different topic (could not re-find the thread, sorry).
I uploaded the latest software update 1.0.5 for Mac and I was under the assumption that they had fixed the feature where the NS would now have a on/off button like the other effects. This is in Tone Studio not the units editing screens.  Anyone aware of this? Thanks
Jim
Logged

gumtown

  • Global Moderator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 300
  • Rating: 195
  • Online Online
  • Posts: 4631
Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #5 on: April 10, 2017, 12:51:59 AM »

The updated fixes are listed on the firmware download page.
If N.S. on/off switching is not listed, then I would not expect it added.

Update history

[ Version 1.05 ] OCT 2016
 Bug Fixes
 The following bug were fixed. •The sound fails to change when "OUTPUT SELECT" is used to switch the amplifier type while headphones are connected to the PHONES jack.
•The indicators for the UP, DOWN, and CTL1 switches sometimes flash at tuner startup.
•DELAY sometimes fails to be applied during EASY EDIT changes.
•Noise sometimes occurs when TYPE is changed for OD/DS or PREAMP.
•Noise sometimes occurs when REVERB TYPE is changed from DELAY to another TYPE setting.
•Executing a factory reset for the GT-1 while BOSS TONE STUDIO for GT-1 is connected results in unmatching displays on the GT-1 and in BOSS TONE STUDIO.
•The color of the [UP] and [DOWN] switches remains lighted in red.
•When the [UP] or [DOWN] switch is used to select a patch number, the switch color sometimes lights up in red.
•ON/OFF is displayed on the editing screen for NS (NOISE SUPPRESSOR).
Functionality Improvements
•The trigger position when switching TUNER on and off by operating an expression pedal has been corrected.
•The characteristics of "OUTPUT SELECT" when PREAMP TYPE is BGNR UB or ORNG ROCK have been corrected.
•The functioning of CTL1 was set to OFF when not using TAP DELAY with EASY EDIT.
Logged
Free "GR-55 FloorBoard" editor software from http://sourceforge.net/projects/grfloorboard/

mooncaine

Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #6 on: April 10, 2017, 08:14:11 PM »

Maybe the fix is that the NS is *not* supposed to have an on/off switch. Mine doesn't, in the updated BTS software nor in the GT-1's own editing screen.

admsustainiac

  • Site Administrator
  • Senior Member
  • *****
  • Total likes: 289
  • Rating: 39
  • Offline Offline
  • Posts: 2802
Re: Boss GT-1 - Boss Tone Studio for GT-1
« Reply #7 on: May 04, 2017, 07:07:52 AM »


All Boss Tone Studio for Windows download links have been removed while Roland /Boss sort out why recent MS Windows update/Adobe AIR updates present a conflict for the BTS Installer

If you already have HYS installed ,please DO NOT REMOVE IT .

I might take a few months for Roland/Boss to deliver a fix


Meanwhile ,use Gumtown's Floorboard Editor for your device (Katana,GP-10,GT-100,GT-001)
https://www.thegearpage.net/board/index.php?posts/24057971/

To all those having problems installing tone studio on windows 10: Set your date back (a year will do) and then run the install - this will get it installed and then you can change the date back to the correct date - All Good!
I believe it is probably something like a code signing certificate has expired (or similar) - changing the date gets around whatever check it is performing during the install. Enjoy!
Logged
Pages: [1]   Go Up
 

Blog